مجازات مصرف مشروبات الکلی
نوشته شده توسط : vakiel

مصرف مشروبات الکلی به نوعی از انواع اعتیاد محسوب می شود و از جنبه های متعددی می تواند مورد بررسی قرار بگیرد اما در این مقاله قصد داریم مصرف مشروبات الکلی را در قانون بررسی کنیم و با مجازات این جرم و همچنین تخفیف مجازات آن آشنا شویم. در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که در آیه 219 سوره بقره در خصوص مصرف مشروبات الکلی و قمار به این نکته اشاره شده است که در انجام این دو امر گناه و زیان بزرگی وجود دارد و در واقع اینطور بیان شده است که گناه انجام این دو عمل از نفعشان بیشتر است.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع » مجازات مصرف مشروبات الکلی

 

1-ماده 264 قانون مجازات| مصرف مشروبات الکلی

مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن، کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.

برای ساده تر شدن این ماده از قانون مجازات به چند نکته باید اشاره کنیم، واژه تدخین به معنای دود کردن است و قانون گذار همان طور که بیان کرده است اهمیتی برای شکل مصرف کردن مشروبات الکلی قائل نیست چنانکه در قانون بیان شده است: کم بودن یا  زیاد بودن، جامد بودن یا مایع بودن خالص بودن یا مخلوط  بودن به گونه ای  که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است. معنای عبارت حد در عالم حقوق گونه ای از مجازات است که شرع آن را تعیین می کند.

2-ماده 265 قانون مجازات| مصرف مشروبات اللی

حد مصرف مسکر، 80 ضربه شلاق است. همان طور که در این ماده از قانون بیان شده است مجازات مصرف مشروبات الکلی 80 ضربه شلاق می باشد اما در اعمال این مجازات می تواند تخفیف در نظر گرفته شود. اگر شخص از مصرف مشروبات الکلی توبه کند ممکن است تخفیف شامل حال او شود ولی باید این نکته را در نظر بگیریم که هر توبه ای مشمول تخفیف نمی گردد.

3 -ماده 266 قانون مجازات| مصرف مشروبات الکلی

غیر مسلمان تنها در صورت تظاهر به مصرف مسکر، محکوم به حد می شود.

تبصره: اگر مصرف مسکر توسط غیر مسلمان علنی نباشد لکن مرتکب در حال مستی در معابر یا اماکن عمومی ظاهر شود به مجازات مقرر برای تظاهر به عمل حرام محکوم می گردد. در این ماده قانون گذار با پرداخت به این موضوع در خصوص مصرف مشروبات الکلی، به طور جزئی این مسئله را مورد بررسی قرار داده است.

4-ماده 701 قانون مجازات| مصرف مشروبات الکلی

هرکس متجاهراً و به نحو علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکلی استعمال نماید، علاوه بر اجرای حد شرعی شرب خمر به دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم می شود.

برای بیان ساده تر باید به چند نکته اشاره کنیم، معنای واژه متجاهراً به طور آشکار و بی پرده کاری انجام دادن است. یعنی اگر کسی مشروبات الکلی  را در اماکن عمومی و محل هایی این چنینی مصرف کند هم حد شرعی شرب خمر و هم دو تا شش ماه حبس تعزیری برای او در نظر گرفته می شود.

5-ماده  702 قانون مجازات اسلامی| مصرف مشروبات الکلی

هرکس مشروبات الکلی را بسازد، یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگه داری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به شش ماه تا یک سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی ( تجاری ) کالای یاد شده محکوم می شود.

با توجه به متن ماده این نتیجه گرفته می شود که قانون گذار مجازات های سنگینی برای اعمال یاد شده در نظر گرفته است .

نتیجه

با توجه به شرع مقدس اسلام و با رجوع  به آیات قرآن متوجه شدیم که مصرف شرب خمر در دین اسلام عملی می باشد که صراحتاً مورد نهی شده است و در مواد قانونی برای این جرم و جرائم مرتبط با آن مجازات هایی در نظر گرفته شده است. و هم چنین استعمال مشروبات الکلی اثرات مخرب جسمانی نیز دارد که نمی توان نسبت به آنها بی توجه بود و در نهایت باز هم به این نکته اشاره میکنیم که مرتکب این جرم در صورتی که واجد شرایطی  باشد مشمول تخفیف می گردد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی وکیل دات کام می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع » مجازات مصرف الکل




:: برچسب‌ها: مجازات مصرف مشروبات الکلی ,
:: بازدید از این مطلب : 999
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 تير 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: